ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Angajații de la Institutul Național al Justiției vor depune declarații de avere

12:10 | 18.01.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 18 ian. /MOLDPRES/. O inițiativă legislativă elaborată cu scopul de a consolida capacitățile Institutului Național al Justiției (INJ) și a competențelor audienților INJ a fost votată astăzi în lectură finală de Parlament, comunică MOLDPRES.

Documentul conține o serie de facilități pentru audienții Institutului Național al Justiției, precum și obligația de a prezenta declarația de avere și interese personale.

Referitor la examenul de admitere, se propune introducerea obligativității de a publica pe pagina web a INJ rezultatele fiecărei probe și, ulterior, rezultatul final al examenului. Totodată, termenul de contestare a rezultatelor examenului de admitere va fi modificat de la 48 de ore la două zile lucrătoare.

Alte prevederi ale proiectului de lege se referă la reglementarea statutului de conducător al stagiului de practică, modul de constituire a Comisiei pentru examenul de absolvire etc. Totodată, directorul INJ va fi ales prin concurs pentru un mandat de 4 ani, iar aceeași persoană va putea exercita cel mult două mandate de director.

img24000322

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!