ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fracțiunea PAS în Legislativ are un nou deputat

12:18 | 18.01.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 18 ian. /MOLDPRES/. Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate” are un nou deputat. Este vorba despre Ion Poia, al cărui mandat a fost validat de Curtea Constituțională, comunică MOLDPRES.

Alesul poporului a fost salutat în cadrul ședinței plenare a Parlamentului. Ion Poia este contabil de meserie, absolvent al Universității Libere Internaționale din Moldova. Originar din Ungheni, a deținut mandate de consilier municipal și raional. Mandatul de deputat de pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate a devenit vacant după ce Gheorghe Agheorghiesei a fost ales primar al comunei Vărzărești din raionul Nisporeni.

Totodată, la ședința plenară de astăzi a fost aprobat proiectul de hotărâre prin care se ia act de cererea de demisie a Galinei Sajin, care a fost depusă din motive personale. Respectiv, un mandat care aparține Fracțiunii PAS a devenit vacant.

În conformitate cu Legea despre statutul deputatului în Parlament, mandatul vacant va fi atribuit supleantului imediat următor de pe lista concurentului electoral „Partidul Acțiune și Solidaritate”.

img24000325

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!