ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Construcţia HUB-ului Național de turism sportiv din Anenii Noi, executată aproape în jumătate

14:45 | 18.01.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 18 ian. /MOLDPRES/. Echipa de implementare a proiectelor regionale din cadrul Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Centru a efectuat ieri o vizită de monitorizare la șantierul de construcție al HUB-ului Național de Turism Sportiv din Anenii Noi. Conform raportului prezentat, lucrările de construcție au atins un progres de 45%, marcând o etapă semnificativă în dezvoltarea acestui proiect de dezvoltare regională, transmite MOLDPRES.

„Până în prezent, s-au încheiat lucrările de construcție a clădirii principale, ce va găzdui Centrul de pregătire a loturilor olimpice naționale pentru disciplinele de triatlon, ciclism, motocross și caiac-canoe, precum și funcționarea unei academii pentru copii. Instalarea rețelelor interioare este finalizată, iar lucrările de finisaj sunt în desfășurare. De asemenea, un progres notabil a fost înregistrat la rampa de start, iar pista pentru bicicliști și BMX este în curs de amenajare. Lucrările de terasament au fost demarate și vor continua odată cu îmbunătățirea condițiilor meteorologice. Etapa finală a proiectului vizează amenajarea teritoriului adiacent construcțiilor deja realizate”, explică ADR Centru.

Proiectul beneficiază de sprijin financiar de peste 28 de milioane de lei (1,4 mln de euro), alocaţi din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL). Scopul principal al acestui proiect este dezvoltarea turismului sportiv în Regiunea Centru, contribuind la diversificarea activităților de recreere și consolidarea infrastructurii turistice. „ADR Centru, sub egida Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, susține autoritățile locale în procesul continuu de dezvoltare a infrastructurii turistice din Regiunea Centru, având în vedere beneficiile aduse locuitorilor din regiune”, rezumă sursa citată.

img24000328

img24000328

img24000328

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!