ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Centrul Republican de Reabilitare pentru Copii a fost dotat cu un aparat de ultrasonografie nou

15:20 | 18.01.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 18 ian. /MOLDPRES/. Centrul Republican de Reabilitare pentru Copii a fost dotat cu un aparat de ultrasonografie performant, care permite diagnosticarea mai multor afecțiuni la copii, comunică MOLDPRES.

Ecograful, în valoare de 978 de mii de lei, a fost procurat cu suportul financiar al Guvernului Japoniei, în cadrul Programului de Granturi pentru Securitatea Umană „Kusanone”.

La evenimentul de inaugurare au participat conducerea Ministerului Sănătății și Ambasadorul Japoniei Yamada Yoichiro.

Diplomatul a menționat că „Guvernul japonez este mândru să colaboreze cu Republica Moldova și va continua să facă acest lucru pe parcursul procesului de aderare la Uniunea Europeană.”

Cu ajutorul noului echipament poate fi administrată toxina botulinică ghidată ecografic în musculatura copiilor cu paralizie cerebrală pentru relaxarea acesteia. Metoda nouă de tratament antispastic este realizată în scopul recuperării funcționale a copiilor.

Programul de granturi pentru securitate umană „Kusanone” a fost lansat în Moldova în anul 2008.

img24000329

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!