ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe Nicu Popescu la Bruxelles: „Am făcut pași enormi pentru a ancora ferm țara noastră în spațiul european”

15:58 | 18.01.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 ian. /MOLDPRES/. În vizita de la Bruxelles vicepremierul Nicu Popescu a avut o întrevedere cu Gert-Jan Koopman, directorul general pentru vecinătate și extindere al UE și echipa sa, căruia i-a mulțumit pentru tot sprijinul acordat în procesul de obținerii deciziei pozitive privind lansarea negocierilor de aderare cu țara noastră, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

Oficialii au discutat despre pașii necesari pentru a demara negocierile, inclusiv începerea procesului de „screening”, ce constă în evaluarea legislației naționale în raport cu acquis-ul Uniunii Europene.

În cadrul acestei vizite, ministrul de Externe Nicu Popescu a făcut un schimb de opinii cu Stefano Sannino, secretar general al Serviciului European de Acțiune Externă privind aprofundarea în continuare a dialogului cu Uniunea Europeană pe dimensiunea politică și de securitate. De asemenea, oficialul moldovean a avut întâlniri cu Simon Mordue și Magdalena Grono, consilierii pentru politică externă ai Președintelui Consiliului European, Charles Michel.

Am făcut pași enormi pentru a ancora ferm țara noastră în spațiul european al democrației, păcii și securității, același ritm fiind necesar și în continuare.

img24000332

img24000332

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!