ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputați moldoveni vor participa la sesiunea de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

08:20 | 19.01.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 19 ian. /MOLDPRES/. O delegație a Legislativului Republicii Moldova va participa în perioada 22 – 26 ianuarie, la Strasbourg, la sesiunea de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului, delegația este condusă de deputatul Ion Groza și din ea fac parte vicepreședinții legislativului, Mihail Popșoi și Vlad Batrîncea, precum și deputatele Natalia Davidovici și Adela Răileanu.

Agenda sesiunii include discuții despre evoluțiile recente din Orientul Mijlociu, cazurile de tortură în locurile de detenție din Europa, utilizarea necorespunzătoare a sistemului juridic, libertatea presei și securitatea jurnaliștilor, globalizarea pe timp de criză și de război, abuzul asupra copiilor in instituțiile din Europa, situația copiilor din Ucraina, procesele din Belarus, alegerile din Serbia.

De asemenea, în cadrul sesiunii de iarnă vor fi aleși noul președinte și vicepreședinții APCE, precum și Comisarul Consiliului Europei pentru Drepturile Omului.

Republica Moldova este membru al Consiliului Europei din anul 1995.

img24000341

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!