ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MAI a inaugurat un spațiu dedicat copiilor angajaților Inspectoratului Național de Securitate Publică

10:25 | 19.01.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 19 ian. /MOLDPRES/. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a inaugurat joi un spațiu dedicat copiilor angajaților Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP). Spațiul este primul de acest fel în cadrul structurilor MAI, informează MOLDPRES.

Prin inaugurarea acestui spațiu special, MAI se angajează să ofere suport pentru părinți, facilitându-le posibilitatea de a-și aduce copiii într-un mediu sigur în timp ce aceștia își desfășoară activitatea.

La evenimentul de deschidere, secretarul de stat al MAI, Daniella Misail-Nichitin, a subliniat că autoritățile au determinarea să creeze locuri de muncă mai prietenoase pentru angajați. „Este o soluție absolut necesară pentru a asigura echilibru dintre activitatea profesională și viața de familie”, a spus Daniella Misail-Nichitin.

La rândul său, Ambasadoarea Suediei la Chișinău, Katarina Fried, a exprimat aprecierea pentru inițiativele MAI în promovarea unui echilibru sănătos între viața profesională și cea familială. „Eforturile de sprijinire a egalității de gen sunt o prioritate pentru Suedia, atât la nivel național, cât și în relațiile noastre bilaterale și multilaterale. Prin recunoașterea nevoilor părinților care lucrează și prin implementarea politicilor prietenoase familiei, companiile, precum și instituțiile publice, pot crea medii favorabile, cu beneficii pentru ambele părți: echilibrul dintre viața profesională și personală a angajaților este facilitat, iar angajatorii devin mai atractivi și pot reține mai ușor personalul”, a afirmat oficialul.

Dominika Stojanoska, reprezentanta de țară UN Women Moldova, a apreciat eforturile depuse de MAI în asigurarea unui mediu de lucru prietenos pentru toți angajații, subliniind importanța egalității de gen și sprijinului acordat familiilor. „Într-o societate în care femeile se simt încă constrânse să aleagă între carieră și viața de familie, această inițiativă reprezintă un pas important pentru susținerea lor și încurajarea altor femei de a se angaja în cadrul forțelor de ordine”, a menționat Dominika Stojanoska.

De asemenea, la eveniment, conducerea MAI a mulțumit partenerilor UN Women și Ambasada Suediei pentru suportul oferit in asigurarea egalității de gen.

Evenimentul a inclus și o excursie ghidată în noul spațiu renovat, inclusiv vestiare pentru femei și spațiu special destinat copiilor. De asemenea, s-a discutat cu beneficiarii, angajații cu rol de părinți, care au mulțumit pentru această inițiativă.

img24000351

img24000351

img24000351

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!