ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Finanțelor

11:26 | 19.01.2024 Categorie: Comunicate

Întâlnire bilaterală între Ministrul Finanțelor și Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova

Chişinău, 19 ian. /MOLDPRES/. Ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, E.S. Yan Wenbin. În cadrul discuțiilor, cei doi oficiali au abordat mai multe aspecte de interes comun, remarcând astfel importanța intensificării cooperării în domeniul economic și al finanțelor publice.

Printre cele mai importante subiecte de pe agenda întrevederii s-au numărat dezvoltarea profesională a funcționarilor publici din Moldova prin programe de schimb de experiență și instruiri, investițiile în infrastructură și impulsionarea relațiilor comerciale.

În acest context, părțile au convenit organizarea suplimentară a unor ședințe tehnice pentru a explora oportunitățile parteneriatului moldo-chinez. Oficialii și-au exprimat convingerea că această colaborare va aduce beneficii celor două state și va contribui la dezvoltarea relațiilor bilaterale.

La final, Petru Rotaru a mulțumit Ambasadorului pentru vizită și dialogul constructiv, subliniind deschiderea Ministerului Finanțelor pentru consolidarea cooperării cu partenerii de dezvoltare.

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!