ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene

12:02 | 19.01.2024 Categorie: Comunicate

Secretara de stat Stela Leucă a găzduit un briefing cu participarea misiunilor diplomatice ale statelor membre UE

Chişinău, 19 ian. /MOLDPRES/. La evenimentul cu participarea reprezentanților misiunilor diplomatice ale statelor membre ale Uniunii Europene, acreditate în Republica Moldova, secretara de stat Stela Leucă a evocat cu satisfacție decizia Consiliului European din decembrie 2023, legată de lansarea negocierilor de aderare cu Republica Moldova.

„Continuăm să depunem eforturi pentru implementarea elementelor rămase din cele 3 recomandări – justiție, prevenirea și combaterea corupției și de-oligarhizare.

Sperăm că progresul înregistrat va permite Comisiei Europene și statelor membre ale UE să dea o evaluare pozitivă țării noastre la Consiliul UE pentru Afaceri Generale din 18 – 19 martie 2024, deschizând calea pentru lansarea oficială a negocierilor de aderare prin organizarea unei conferințe interguvernamentale RM – UE”, a menționat Stela Leucă.

La rândul său, Jānis Mažeiks, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, a salutat decizia de lansare a negocierilor de aderare cu Republica Moldova, subliniind importanța asigurării că reformele implementate de autoritățile moldovene corespund standardelor Uniunii Europene.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!