ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Serviciului Fiscal de Stat

12:41 | 19.01.2024 Categorie: Comunicate

Vizită de studiu a angajaților SFS la ANAF România, în contextul Proiectului de Cooperare cu Agenția Fiscală Suedeză

Chişinău, 19 ian. /MOLDPRES/. Cinci angajați ai Serviciului Fiscal de Stat din cadrul Direcției organizare și monitorizare a implementării politicilor (dnele Victoria Bolea și Iulia Nazarco) , Direcției dezvoltare informațională (dnii Andrei Duca și Vasile Ciocan), Direcției generale conformare (dna Rodica Cheptene), și reprezentanți ai Agenției Fiscale Suedeze au efectuat o vizită de studiu, în perioada 16-18 ianuarie 2024, la Agenția Națională de Administrare Fiscală a României (ANAF).

Vizita de studiu a fost posibilă datorită suportului acordat de către Agenția Fiscală Suedeză prin prisma Proiectului de cooperare interinstituțională, motiv pentru care exprimăm sincere mulțumiri partenerilor noștri din instituția omoloagă suedeză.

Echipa din cadrul SFS și reprezentanți ai Agenției Fiscale Suedeze, au fost găzduiți de o echipă formată din 15 specialiști din partea ANAF.

Scopul vizitei a fost schimbul de experiență în implementarea standardului Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) – schimbul automatizat de informații.

În cadrul vizitei de studiu, partea română a prezentat în detaliu procesele legislative și organizaționale de implementare, structuri și activități specifice din cadrul autorității competente, dar și cerințele tehnice pentru instrumentul informatic folosit la efectuarea schimbului de informații.

Serviciul Fiscal de Stat reiterează că, această colaborare continuă să fortifice cooperarea productivă dintre instituțiile noastre fiscale și să contribuie la consolidarea capacității de a implementa standarde internaționale.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!