ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Comisiei Naționale a Pieței Financiare

16:03 | 19.01.2024 Categorie: Comunicate

Decizii ale Consiliului de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare 

Chişinău, 19 ian. /MOLDPRES/. În cadrul ședinței extraordinare din 19 ianuarie 2024, Consiliul de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare, potrivit obiectivelor de bază și atribuțiilor conferite de legea-cadru, a aprobat Hotărârea prin care a constatat nerespectarea de către OCN „OPTIM-CAPITAL” SRL a unor cerințe legale prestabilite de Legea nr. 202/2013 privind contractele de credit pentru consumatori. În particular, autoritatea de supraveghere a constatat caracterul abuziv al unor clauze contractuale, inclusiv cu privire la calcularea dobânzii aferente creditului, comisioanele percepute, drepturile și obligațiile împrumutatului.

Hotărârea CNPF a fost aprobată în contextul procedurii administrative inițiate la petiția depusă de către un consumator, prin care a solicitat constatarea clauzelor abuzive în cadrul a două contracte de credit, încheiate cu OCN „OPTIM-CAPITAL” SRL.

CNPF urmează să înainteze o acțiune în instanța de judecată în vederea constatării nulității clauzelor abuzive.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!