ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tinerii din Republica Moldova pot beneficia de stagii plătite în sectorul energetic

13:15 | 22.01.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 22 ian. /MOLDPRES/. Tinerii din R. Moldova pot beneficia de stagii plătite în sectorul energetic. Acestea sunt oferite în cadrul rundei a doua a Programului Powering Moldova’s Future – Young Professional Internship, lansat de Ministerul Energiei, în parteneriat cu Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), prin Proiectul Securitatea Energetică a Republicii Moldova (MESA), transmite MOLDPRES. 

Programul oferă tinerilor oportunitatea de a obține cunoștințe practice, de a-și îmbunătăți abilitățile tehnice și de a interacționa cu profesioniști din sectorul energetic. Stagiul se va desfășura în perioada aprilie - septembrie 2024. Stagiarii vor beneficia de o bursă lunară și de o adeverință oficială care să ateste finalizarea stagiului. Termenul limită de aplicare este 11 februarie 2024.

Potrivit Ministerului Energiei, în anul 2023, peste 70% dintre tinerii care au participat la Runda I a programului de internship au devenit angajați cu normă întreagă în cadrul instituțiilor și companiilor în care au efectuat stagii.

Proiectul „Securitatea Energetică a Republicii Moldova” are o durată de patru ani, prin intermediul căruia USAID va investi cel puțin 59 de milioane de dolari în consolidarea și diversificarea sectorului energetic al țării.

img24000400

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!