ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Serviciului Fiscal de Stat

14:01 | 22.01.2024 Categorie: Comunicate

Directorul adjunct al SFS, Iuri Lichii, a avut o întrevedere cu mediul de afaceri din municipiul Bălți

Chişinău, 22 ian. /MOLDPRES/. Serviciul Fiscal de Stat continuă discuțiile cu reprezentanții mediului de afaceri din diverse regiuni ale țării, în vederea prezentării priorităților autorității, precum și pentru a oferi răspuns aferent întrebărilor de actualitate ce vizează domeniul fiscal.

În acest sens, directorul adjunct al Serviciului Fiscal de Stat (SFS), dl Iuri Lichii, însoțit de alți angajați din cadrul Direcției generale metodologia impozitelor și taxelor și Direcției generale conformare au avut, la data de 19 ianuarie 2024, o întrevedere cu agenții economici din municipiul Bălți. La întrunire au participat 46 agenți economici.

Dl Lichii a menționat că, aceste întrevederi au drept scop asigurarea unei interacțiuni directe cu reprezentanții mediului de afaceri la nivel local, precum și organizarea discuțiilor interactive atât pe marginea acțiunilor întreprinse de autoritatea fiscală în vederea eficientizării activității reprezentanților mediului de afaceri, precum și cu privire la constrângerile cu care se confruntă aceștia.

În cadrul întrevederii s-au discutat următoarele subiecte:

Cum se calculează pro rata lunară și definitivă în cazul entităților ce activează în domeniul construcțiilor și comercializarea bunurilor imobiliare
Ce dări de seamă prezintă entitățile ce desfășoară mai multe genuri de activitate
Cum va fi impozitată entitatea ce desfășoară activitatea de colectare a deșeurilor metalice
Cota de calculare și achitare a dividendelor în cazul entităților ce genul de activitate constă în colectarea deșeurilor metalice
Modul de calculare și achitare a dividendelor (forma VEN12) în cazul când agenții economici aplică art.87 din Codul fiscal
Subiecții și obiectele impunerii taxei de plasare (amplasare) a publicităţii
Modalitatea de reflectare a indicatorilor în noul formular a dării de seamă privind taxa pentru mărfurile care, în procesul utilizării, cauzează poluarea mediului (POLMED23)
Care dintre subiecții impozabili au obligațiunea de a face parte dintr-un sistem colectiv sau sistem individual, înregistrându-se pe platforma Sistemul Informațional Automatizat „Managementul Deșeurilor” (SIA-MD)
Impozitarea persoanelor ce practică activitatea profesională în domeniul juridic.
La rândul lor, agenții economici au apreciat pozitiv eforturile autorității fiscale în vederea intensificării activității pe diverse platforme de comunicare cu toate părțile interesate.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!