ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În zilele de odihnă, 16 persoane au suferit traumatisme în urma accidentelor rutiere

15:04 | 22.01.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 22 ian. /MOLDPRES/. În zilele de odihnă, 16 persoane au suferit traumatisme în urma producerii a 11 accidente rutiere grave, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, ofițerul de presă al Inspectoratului Național de Securitate Publică, Natalia Golovco, a menționat că, „în urma producerii accidentelor rutiere, nicio persoană nu a decedat”.

Totodată, în zilele de odihnă, peste 3 200 de șoferi au comis încălcări în traficul rutier. Astfel, 34 de conducători auto au fost depistați în timp ce se aflau în stare de ebrietate la volan, 20 dintre aceștia se aflau în stare de ebrietate cu grad avansat. Toți șoferii au fost înlăturați de la volanul mijlocului de transport.

De asemenea, 1 625 de persoane au încălcat regimul de viteză, iar 631 nu au respectat indicatoarele rutiere de prioritate și semnalele de interzicere ale semafoarelor. Totodată, 115 șoferi conduceau autovehiculul fără a avea cuplată centura de siguranță, iar 520 au oprit unitatea de transport în locuri interzise.

La fel, 209 persoane conduceau mașinile fără a fi supuse reviziei tehnice anuale și în lipsa poliței de asigurare de răspundere civilă auto, iar 72 nu au acordat prioritate legală pietonilor.

În această perioadă, inspectorii de patrulare au intervenit în 280 de cazuri, apeluri parvenite la numărul unic 112.

img24000404

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!