ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

243 de inițiative legislative au fost înaintate de aleșii poporului în 2023

08:58 | 23.01.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 23 ian. /MOLDPRES/. Pe parcursul anului 2023, au fost înaintate în Parlament pentru examinare 490 de acte normative. 85% dintre acestea au fost examinate și aprobate de Legislativ, comunică MOLDPRES.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului, deputații au fost autori ai 243 de inițiative legislative, adică la aproape o jumătate din numărul total de proiecte care au intrat în procedură legislativă. 38,3% dintre inițiativele legislative (188 de proiecte) aparțin Guvernului, 57 – Președintelui Republicii Moldova, iar două – Adunării Populare a Unității Teritoriale Autonome Găgăuzia.

Fracțiunile parlamentare au înaintat 225 de proiecte, iar Biroul permanent al Parlamentului – 18 acte normative. Cele mai multe inițiative legislative au fost prezentate de deputații Fracțiunii „Partidul Acțiune și Solidaritate” – 190 de proiecte. Membrii Fracțiunii „Blocul Comuniștilor și Socialiștilor” au înaintat 25 de inițiative legislative. Alte zece inițiative legislative au fost prezentate de deputații neafiliați.

img24000418

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!