ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rușii au atacat cu rachete oraşele Kiev şi Harkov. Mai multe persoane au fost rănite

09:17 | 23.01.2024 Categorie: Externe

Kiev, 23 ian. /MOLDPRES/. Mai multe persoane au fost rănite în urma unor tiruri cu rachete lansate marţi dimineaţa asupra capitalei ucrainene Kiev şi a oraşului Harkov (est), unde o clădire rezidenţială a fost parţial distrusă, au anunţat autorităţile din cele două localităţi, relatează AFP, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

Conform datelor preliminare, mai mulţi copii şi o femeie au fost răniţi la Harkov, a anunţat Serghei Bolvinov, şeful departamentului de investigaţii al oraşului, pe reţeaua Telegram.

"În urma bombardamentului din această dimineaţă, o parte dintr-un bloc de apartamente a fost complet distrusă. Echipele de salvare încearcă acum să caute printre dărâmături după persoane care ar putea fi prinse dedesubt", a declarat primarul din Harkov, Igor Terehov.

La Kiev, "o victimă a fost spitalizată de serviciile de urgenţă în cartierul Solomianskii", a anunţat primarul Vitali Kliciko.

Vehicule şi clădiri au fost cuprinse de flăcări în urma loviturilor, a spus el pe Telegram.

Administraţia militară de la Kiev a raportat un alt rănit în cartierul Sviatoşinski.

Mai multe regiuni ucrainene s-au aflat sub alertă marţi dimineaţă, iar rezidenţii au fost nevoiţi să se adăpostească după ce forţele armate au raportat tiruri de rachete.

Atacurile asupra teritoriului ucrainean s-au intensificat de la începutul anului.

img24000420

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!