ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La USMF „Nicolae Testemițanu” va fi inaugurat un Laborator de patologie digitală

10:12 | 23.01.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 23 ian. /MOLDPRES/. La Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie (USMF) „Nicolae Testemițanu” va fi inaugurat un Laborator de patologie digitală, care este dotat cu echipamente moderne de diagnostic și de înregistrare a imaginii macroscopice oferite cu titlu de ajutor umanitar de către Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României, informează MOLDPRES.

Ceremonia de transmitere a donației va avea loc pe 25 ianuarie curent, la ora 10:00, în incinta Catedrei de patologie, Blocul didactic nr. 1 „Leonid Cobâleanschi”, str. Nicolae Testemițanu, 27, din Chișinău. 

Actul de transmitere - primire a donației va fi semnat de către secretarul de stat al DRRM, Adrian Dupu, și rectorul universității, Emil Ceban.

Donația include un sistem de diagnosticare și analiză a imaginilor pentru 100 de utilizatori, 15 unități de diagnosticare și un sistem de înregistrare a imaginilor macroscopice. Valoarea bunurilor donate este de 499 800 lei românești.

În luna noiembrie 2023, DRRM a mai donat universității un scaner performant – sistem de imagistică digitală a lamelor histologice, citologice și imunohistochimice – ansamblu de componente necesare pentru implementarea metodelor moderne de predare și învățare a patologiei, evaluarea cunoștințelor și modernizarea procesului de cercetare în medicină.

img24000426

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!