ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cooperarea moldo-română a fost discutată la București

15:46 | 23.01.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 23 ian. /MOLDPRES/. România este și va rămâne cel mai activ și cel mai apropiat partener al Republicii Moldova și al cetățenilor săi, atât la nivel bilateral, cât și la nivel european și internațional. Afirmația a fost făcută de șeful diplomației de la București, Luminița Odobescu în cadrul unei conferințe susținute în comun cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene a Republicii Moldova, Nicu Popescu, comunică MOLDPRES.

Potrivit ministrului Afacerilor Externe a României, dialogul politic și diplomatic dintre România și Republica Moldova se află astăzi la un nivel fără precedent.

„Avem proiecte bilaterale dinamice la nivel sectorial în multiple domenii. Mă bucur foarte mult că am avut oportunitatea de a discuta aceste proiecte comune, mai ales cele care țin de securizarea și avansarea în continuare a procesului de integrare europeană a Republicii Moldova. Așa cum am spus-o în nenumărate rânduri, locul Republicii Moldova este în familia europeană. L-am asigurat  pe omologul meu de întreaga susținere a României pentru Republica Moldova. Suntem și vom rămâne cel mai activ și cel mai apropiat partener al Republicii Moldova și al cetățenilor săi, atât la nivel bilateral, cât și la nivel european și internațional. Putem să oferim expertiză tehnică aplicată, bazată pe propria noastră experiență în procesul de aderare  și vom oferi sprijinul de care Republica Moldova va avea nevoie. În ultimii ani, autoritățile de la Chișinău au fost nevoite să țină piept unui număr impresionant de acțiuni de destabilizare. Am văzut încercări de răsturnare a ordinii constituționale și de deviere de la parcursul european și mă bucur să văd că Republica Moldova a stat ferm, ba mai mult, și-a consolidat instituțiile și a rămas neclintită pe drumul său către Uniunea Europeană”, a opinat diplomatul.

Vicepremierul Nicu Popescu, aflat în vizită la București, a mulțumit României pentru susținere și a trecut în revistă proiectele implementate în ultimii ani cu suportul autorităților române.

“Vizita mea are loc în ajunul unei date emblematice: mâine se împlinesc 165 de ani de la producerea Micii Uniri. Suntem și vom fi uniți în realizarea obiectivelor noastre comune. Astăzi, în cadrul discuțiilor am trecut în revistă relațiile moldo române. Mai mult ca niciodată în ultimii 30 de ani, într-adevăr, avem o relație puternică, simbolică, care este plină de proiecte comune, care în continuare vor lega Republica Moldova de România și vor ancora Moldova în familia de state europene. Vreau să menționez și faptul că avem o cooperare foarte strânsă în forurile internaționale, acționăm cu solidaritate”, a conchis ministrul.

img24000441

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!