ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Dorin Recean: Mihail Popșoi va prelua portofoliul de externe, iar Cristina Gherasimov va gestiona portofoliul de integrare europeană

10:23 | 24.01.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 24 ian. /MOLDPRES/. Vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi va prelua de săptămâna viitoare portofoliul afacerilor externe, iar Cristina Gherasimov va gestiona portofoliul de integrare europeană. Anunțul a fost făcut astăzi la începutul ședinței de Guvern de către premierul Dorin Recean, după ce în dimineața zilei, vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene a anunțat că își depune mandatul, transmite MOLDPRES.

„De săptămâna viitoare, portofoliul de externe îl va prelua actualul vicepreședinte al Parlamentului, Mihail Popșoi. Mulțumesc domnului Popșoi că se va alătura echipei guvernamentale. Iar portofoliul de integrare europeană îl va avea Cristina Gherasimov, care va conduce Ministerul pentru Afaceri Europene și care va coordona și activitatea biroului de integrare europeană”, a afirmat Dorin Recean. 

Mihail Popșoi ocupă în prezent funcția de vicepreședinte al Parlamentului. Cristina Gherasimov a fost  consilier al președintelui Republicii Moldova în domeniul politicii externe și integrării europene. La sfârșitul lunii noiembrie 2023, aceasta a fost numită în funcția de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

img24000456

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!