ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi bărbați din Cahul vor ajunge pe banca acuzaților pentru organizarea migrației ilegale

10:38 | 24.01.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 24 ian. /MOLDPRES/. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), a anunțat că a trimis în judecată dosarul a doi bărbați din Cahul suspectați de transportarea ilegală a trei bărbați din Ucraina, comunică MOLDPRES.

Potrivit PCCOCS, cei doi bărbați ar fi transportat ilegal trei bărbați ucraineni originari din Bucea și Kiev, toți cu vârste de peste 20 de ani, care intenționau să se refugieze în Germania și Canada. Cei doi inculpați le-au organizat ucrainenilor intrarea ilegală în R. Moldova, dinspre localitatea Reni spre Giurgiulești.

Sosiți în Moldova, aceștia au fost adăpostiți peste noapte la unul din inculpați, după care i-au transportat dimineață până în apropierea Direcției Regionale „Sud” a Poliției de Frontieră, pentru ca aceștia să se prezinte autorităților. Pentru serviciile prestate, inculpații i-au taxat pe tată și fiu cu câte $2.250, iar de la al treilea ucrainean au primit $900.

Codul penal prevede pentru organizarea migrației ilegale în așa circumstanțe amendă de până la 67.500 lei sau pedeapsa cu închisoarea de la 5 la 7 ani.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!