ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mihail Popșoi și Cristina Gherasimov vor depune jurământul săptămâna viitoare

12:10 | 24.01.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 24 ian. /MOLDPRES/. Mihail Popșoi și Cristina Gherasimov vor depune săptămâna viitoare jurământul de învestire în funcție. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, după ședința Executivului, transmite MOLDPRES.

„Nicu Popescu își va exercita mandatul de vicepremier, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene până la data de 29 ianuarie. Ulterior, postul va fi preluat, după depunerea jurământului săptămâna viitoare, de către Mihail Popșoi, care este în prezent vicepreședinte al Parlamentului. La fel, Cristina Gherasimov va fi numită în funcția de ministră pentru Afaceri Europene. Este vorba despre instituirea unei noi funcții de ministru fără portofoliu, iar după depunerea jurământului, doamna ministră va conduce Biroul pentru integrare europeană, care a fost recent constituit. De exemplu: în Guvern există și vicepremierul Oleg Serebrian, care conduce Biroul pentru reintegrare. În cazul de față, Cristina Gherasimov va conduce Biroul pentru integrare europeană, iar Popșoi va conduce Ministerul Afacerilor Externe”, a explicat Daniel Vodă.

Modificările au fost anunțate după ce astăzi Nicu Popescu a comunicat că își depune mandatul de vicepremier, ministru al Afacerilor externe și Integrării Europene.

img24000467

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!