ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Biatlonista Alina Stremous a devenit vicecampioană europeană

11:46 | 25.01.2024 Categorie: Sport

Chişinău, 25 ian. /MOLDPRES/. Biatlonista Alina Stremous a devenit vicecampioană europeană în proba de individual pe distanța de 15 km, transmite MOLDPRES. 

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, sportiva a fost cronometrată cu timpul de 42:12.7 minute, cu 46.5 secunde în urma câștigătoarei cursei, norvegianca Maren Kirkeeide.

Cu acest rezultat, Alina Stremous a repetat performanța din 2022 la aceeași probă, când a devenit și campioană europeană în proba de urmărire pe distanța de 10 km. Totodată, Alina Stremous este a doua reprezentantă din istoria Republicii Moldova care are în palmares aurul european la biatlon.

Campionatul European de biatlon are loc în regiunea Brezno-Osrblie, Slovacia. Pentru reprezentanta țării noastre urmează proba de sprint pe distanța de 7,5 km.

img24000500

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!