ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputați din R. Moldova, România și Ucraina au semnat o rezoluție privind susținerea parcursului european

15:35 | 26.01.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 26 ian. /MOLDPRES/. O rezoluție care confirmă sprijinul ferm pentru parcursul european al Republicii Moldova și Ucrainei a fost adoptată astăzi în cadrul ședinței comune a comisiilor juridice din parlamentele R. Moldova, României și Ucrainei, informează MOLDPRES.

Rezoluția a fost semnată de conducerea Comisiei juridice, numiri și imunități din Parlamentul R. Moldova, a Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări din Senatul României și a Comitetului pentru politică juridică din Rada Supremă a Ucrainei.

În document se stipulează că Senatul României confirmă sprijinul acordat Republicii Moldova și Ucrainei în parcursul european. Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunități și validări a reiterat disponibilitatea de a oferi suport în procesul de realizare a reformelor în contextul aderării la UE. „Politica instituțională a statului român este îndreptată spre acordarea întregului sprijin, la toate nivelurile, pentru facilitarea parcursului către integrarea europeană, în spiritul valorilor democratice”, se menționează în Rezoluție.

Totodată, părțile semnatare au condamnat agresiunea armată a Federației Ruse în Ucraina și au subliniat necesitatea tragerii la răspundere a celor vinovați de infracțiunea de agresiune și a despăgubirii prejudiciului cauzat de Rusia.

Ședința comună a comisiilor juridice din parlamentele Republicii Moldova, României și Ucrainei se desfășoară în perioada 24 – 28 ianuarie.

img24000546

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!