ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În comuna Bubuieci din mun. Chișinău va avea loc votarea repetată pentru alegerea primarului

19:34 | 26.01.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 26 ian. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a declarat astăzi nule rezultatele alegerilor pentru funcția de primar al comunei Bubuieci, municipiul Chișinău, desfășurate pe data de 5 și 19 noiembrie 2023. Totodată, CEC a stabilit, pentru data de 11 februarie curent, organizarea votării repetate pentru alegerea primarului în această localitate, informează MOLDPRES.

Votarea se va efectua în baza acelorași date din listele electorale. În buletinul de vot vor fi incluși candidații care au participat în primul tur de scrutin, pe 5 noiembrie 2023, în ordinea stabilită de organul electoral, cu excepția candidatului Leonid Umaneț din partea Partidului Politic Mișcarea Alternativa Națională.

„Hotărârea adoptată de CEC vine ca urmare a deciziei Curții de Apel Chișinău din 14 decembrie 2023, menținută prin încheierea Curții Supreme de Justiție din 22 decembrie 2023, prin care s-a stabilit caracterul ilegal al actului administrativ de înregistrare a lui Leonid Umaneț în cursa electorală”, a precizat Comisia.

De asemenea, Comisia a reținut faptul că „la 26 ianuarie, Curtea de Apel Chișinău, a adoptat decizia prin care s-a menținut hotărârea Judecătoriei Chișinău din 15 ianuarie cu privire la respingerea ca fiind nefondată acțiunea depusă de către Leonid Umaneț, prin care acesta a solicitat constatarea nulității hotărârii Consiliului electoral al circumscripției electorale Bubuieci de executare de către organul electoral a deciziilor cu caracter irevocabil al instanțelor de judecată pronunțate la 22 decembrie 2023”.

img24000558

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!