ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a discutat despre următorii pași în procesul de aderare la UE cu Jānis Mažeiks, șeful Delegației UE în R. Moldova

15:23 | 01.02.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 feb. /MOLDPRES/. Președintele Maia Sandu a avut o întrevedere cu șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Ambasadorul Jānis Mažeiks. Interlocutorii au discutat despre următorii pași în parcursul nostru european, după ce Consiliul European a decis să deschidă negocierile de aderare cu țara noastră în luna decembrie a anului trecut, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul prezidențial de presă.

Printre acești pași se numără inițierea unei analize a gradului de conformitate a legislației moldovenești cu standardele europene, elaborarea și adoptarea unui cadru de negocieri de către țările membre ale Uniunii Europene, precum și punerea în aplicare completă a recomandărilor formulate de Comisia Europeană.

În timpul întâlnirii, președintele a subliniat importanța implicării cetățenilor în acest proces. În toamnă, în cadrul unui referendum, aceștia vor avea oportunitatea să-și exprime voința cu privire la viitorul european al Moldovei și aspirația țării de a deveni stat membru al Uniunii Europene. 

img24000715

img24000715

img24000715

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!