ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doina Gherman este noul vicepreședinte al Parlamentului

19:24 | 01.02.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 1 feb. /MOLDPRES/. Doina Gherman a fost aleasă în funcția de vicepreședinte al Parlamentului. O hotărâre în acest sens a fost adoptată astăzi de Legislativ, comunică MOLDPRES.

Alegerea unui nou vicepreședinte al Parlamentului are loc ca urmare a demisiei din această funcție a deputatului Mihail Popșoi, învestit în funcția de ministru al Afacerilor Externe.

Tot astăzi, Parlamentul a aprobat modificări în componența nominală a Biroului permanent al Parlamentului. Potrivit hotărârii, au fost excluși din Biroul permanent deputații Olesea Stamate și Mihail Popșoi, fiind incluși în componența acestuia parlamentarii Ion Groza, Adrian Belîi și Larisa Voloh.

În cadrul ședinței plenare de astăzi deputații au aprobat modificări și în componența nominală a mai multor comisii parlamentare permanente. Astfel, Veronica Roșca a fost desemnată în funcția de președintă a Comisiei juridice, numiri și imunități, iar președinte al Comisiei protecție socială, sănătate și familie a fost numit deputatul Adrian Belîi. Au fost operate modificări și în componența Comisiei politică externă și integrare europeană. În calitate de președintă a acestei Comisii a fost desemnată deputata Ina Coșeru. De asemenea, Comisia economie, buget și finanțe va avea o nouă funcție de vicepreședinte, deținută de deputatul Dorian Istratii.

În Parlamentul de legislatura a XI-a sunt 11 comisii parlamentare permanente. Fracțiunile își numesc membrii în comisiile permanente, ținându-se seama de reprezentarea lor proporțională în Parlament.

img24000729

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!