ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Coraportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei vor veni la Chișinău

15:26 | 02.02.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. Coraportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) se vor afla, în perioada 4-7 februarie, în Republica Moldova, într-o vizită de documentare, comunică MOLDPRES.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului, în cadrul vizitei vor fi puse în discuție subiecte ce țin de situația politică, reforma electorală și cea din domeniul justiției, controlul parlamentar și combaterea corupției.

Coraportorii Comisiei de Monitorizare a APCE au planificate întrevederi cu conducerea Republicii Moldova – președintele țării, Maia Sandu, președintele Parlamentului, Igor Grosu, și premierul Dorin Recean. De asemenea, agenda vizitei include discuții cu președinții fracțiunilor parlamentare și cu membrii delegației legislativului la APCE.

Oficialii vor mai avea discuții cu conducerea Ministerului Justiției, precum și cu vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, și cu vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe, Mihail Popșoi.

Agenda vizitei mai include întrevederi cu membrii Consiliului Superior al Magistraturii, ai Consiliului Superior al Procurorilor, cu conducerea Procuraturii Generale, a Curții Supreme de Justiție, a Autorității Naționale de Integritate și a Comisiei Electorale Centrale.

Coraportorii vor merge și la Comrat, unde vor discuta cu președintele Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitri Constantinov, și cu reprezentanții fracțiunilor din cadrul Adunării Populare a Găgăuziei și cu organizațiile locale ale societății civile.

Din delegație vor face parte coraportorii pentru onorarea obligațiilor și angajamentelor de către Republica Moldova, Pierre-Alain Fridez, Zanda Kalniņa-Lukaševica și Bas Klein.

img24000751

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!