ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Militarii din cel de-al 19-lea contingent al Armatei Naționale, detașați la KFOR și-au încheiat misiunea în Kosovo

13:29 | 05.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 5 feb. /MOLDPRES/. Militarii din cel de-al 19-lea contingent al Armatei Naționale, detașat în operațiunea de menținere a păcii KFOR, și-au încheiat misiunea în Kosovo. Cu acest prilej, a fost organizată o ceremonie în Tabăra Militară 142, la care a participat conducerea armatei, comunică MOLDPRES.

În mesajul său de felicitare, ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi a apreciat înalt profesionalismul contingentului moldovenesc în aria de responsabilitate în cadrul Comandamentului Regional Vest. Totodată, la eveniment, un grup de pacificatori au fost decorați cu diplome și medalii ale Armatei Naţionale pentru prestaţia excelentă pe perioada mandatului.

Timp de șase luni, cei 41 de militari au executat misiuni de  pază şi apărare a obiectivelor de infrastructură de importanță strategică, misiuni de asigurare a securităţii bazei „Camp Vilaggio Italia”, inclusiv a Mănăstirii Visoki Dečani, precum şi de cercetare de geniu şi depistare a obiectelor explozive în aria de responsabilitate.

Menționăm că pacificatorii moldoveni participă în misiunea de menținere a păcii KFOR din anul 2014.

img24000789

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!