ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei bărbați au fost reținuți după o captură de mărfuri de contrabandă

13:41 | 05.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 5 feb. /MOLDPRES/. Ofițerii Poliției de Frontieră și ai Serviciului Vamal, în comun cu Procurorii PCCOCS, au reținut duminică, trei persoane, printre care un inspector vamal și un polițist de frontieră, după o captură de mărfuri de contrabandă de peste 1.000.000 lei, comunică MOLDPRES.

Potrivit Poliției de Frontieră, microbuzul cu marfă a fost oprit în apropierea satului Ciumai din Taraclia, de către polițiștii de frontieră și o echipă mobilă vamală, după ce inițial în urma controlului de la hotar a intrat nestingherit în Moldova, din Ucraina, chiar dacă șoferul nu poseda documente privind proveniența mărfurilor.

Microbuzul a fost escortat într-un post vamal din apropiere, pentru efectuarea controlului detaliat. Ca rezultat, oamenii legii au depistat că în microbuz erau transportate, fără documentele necesare: haine, instalații sanitare și alte mărfuri de larg consum.

În urma verificările a fost reținut atât șoferul, cât și doi funcționari – un inspector vamal și un polițist de frontieră, care ar fi implicați în schemă. Acum, urmează ca procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) să cerceteze probele și să determine necesitatea aplicării arestului preventiv.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!