ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

EcoContact a desemnat beneficiarii Programului de granturi mici pentru ONG-urile de mediu

14:57 | 05.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 5 feb. /MOLDPRES/. Asociaţia obştească EcoContact a anunţat astăzi rezultatele preliminare ale Programului de granturi mici pentru ONG-urile de mediu ”Cetățeni activi pentru un mediu sănătos și Justiție verde”, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în anul 2023 au fost demarate opt proiecte în cadrul Programului de granturi mici (PGM) „Cetățeni activi pentru un mediu sănătos și Justiție verde”, dedicat ONG-urilor de mediu. Acest program este parte a proiectului „O Justiție Verde pentru un mediu protejat și comunități durabile în Republica Moldova”, finanțat de Suedia și implementat de EcoContact. Valoarea totală a bugetului pentru realizarea celor opt proiecte constituie circa 2,81 milioane de lei (peste 140 de mii de euro). Perioada de implementare a PGM este în medie 12 luni.

„În prima rundă, din cele 16 propuneri de proiect, șapte au fost desemnate spre finanțare, iar în urma celui de-al doilea apel, o singură propunere de proiect a fost admisă spre finanțare, calificându-se sub aspectele tehnice, financiare, capacități operaționale, eficacitate, fezabilitate și sustenabilitate a activităților. Astfel, în urma procesului de selectare, beneficiarii PGM sunt opt asociații neguvernamentale din diferite regiuni ale ţării”, explică EcoContact.

Scopul PGM constă în susținerea inițiativelor privind soluționarea problemelor de mediu locale, promovarea, sprijinul și facilitarea participării publicului la luarea deciziilor și elaborarea regulamentelor locale cu aspecte de mediu.

img24000793

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!