ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei bărbați care riscau să se înece au fost salvați de pompierii din nordul țării

15:03 | 05.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 5 feb. /MOLDPRES/. În dimineața zilei de astăzi salvatorii din nordul țării au fost alertați, pentru a scoate la mal trei persoane care riscau să se înece în apa iazului din localitatea Branişte, raionul Râșcani, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 09:28. Un pescar se prăbușise sub gheața subțire a lacului, iar de la mal a fost observat de proprietarul iazului, care împreună cu un coleg au intervenit cu o barcă. În timpul deplasării în ajutorul pescarului, aceștia au observat că barca se scufunda din cauza unor fisuri, iar persoanele riscau să se înece.

În scurt timp, au intervenit salvatorii IGSU care au scos de sub gheață sinistratul, un bărbat în vârstă de 69 de ani, care se afla la circa 30 metri de la mal. Acesta în stare stabilă a fost preluat de medici și transportat la spitalul raional. Totodată, angajații Inspectoratului, cu ajutorul echipamentului specializat au tractat la mal barca în care se aflau cei doi bărbați în vârstă de 55 și 24 de ani.

În acest context IGSU atenționează repetat cetățenii despre riscul prăbușirii sub gheața subțire a bazinelor acvatice.

img24000794

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!