ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

UE va oferi țării noastre asistență pentru reformarea justiției

15:11 | 05.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 5 feb. /MOLDPRES/. Uniunea Europeană va oferi asistență financiară Moldovei pentru reformarea justiției. Membrii Comisiei parlamentare politică externă și integrare europeană au aprobat avizul pentru negocierea și semnarea Acordului dintre țara noastră și UE privind participarea Republicii Moldova la Programul „Justiție”, comunică MOLDPRES.

Documentul are drept scop consolidarea, stimularea și extinderea relațiilor de cooperare în domeniul justiției dintre R. Moldova și Uniunea Europeană.

Programul „Justiție” oferă finanțare pentru formarea judecătorilor și a altor practicieni în domeniul dreptului. Acesta este destinat, autorităților naționale, care ar putea aplica pentru proiecte în domeniul reformei justiției, dar și organizațiilor societății civile.

Pentru perioada 2021 – 2027, Programul „Justiție” dispune de o finanțare de 305 milioane de euro. Totodată, peste 40 de milioane de euro din întreaga sumă sunt destinate pentru finanțarea proiectelor în anul 2024.

img24000795

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!