ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda europeană a Republicii Moldova, discutată de viceprim-ministrul Cristina Gherasimov cu ambasadorul UE, Jānis Mažeiks

19:33 | 05.02.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 5 feb. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, a avut o întrevedere cu ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks. Oficiala a reiterat angajamentul ferm al Moldovei de a accelera procesele necesare pentru începerea negocierilor cu Comisia Europeană, a relatat pentru MOLDPRES Direcția comunicare a Guvernului.

Părțile au discutat despre inițierea evaluării gradului de conformitate al legislației naționale cu standardele europene, dar și despre necesitatea stabilirii unui calendar comun de acțiuni pentru anul curent. 

De asemenea, părțile s-au referit la elaborarea și aprobarea cadrului de negocieri, care să țină cont de importanța transparenței, coerenței și predictibilității acestui proces. „Vom continua să colaborăm strâns pentru succesul integrării europene a Republicii Moldova”, a menționat viceprim-ministrul Cristina Gherasimov.

img24000803

img24000803

img24000803

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!