ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legislativul va beneficia de suport din partea Parlamentului European în combaterea dezinformării

09:56 | 06.02.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 6 feb. /MOLDPRES/. Legislativul moldovean va beneficia de suport din partea Parlamentului European în combaterea dezinformării. Un grup de funcționari ai Secretariatului Parlamentului Republicii Moldova au efectuat o vizită de studiu la Parlamentul European,  comunică MOLDPRES.

Asistența oferită de Parlamentul European va consolida capacitățile instituției parlamentare de la Chișinău în procesul de integrare europeană, va spori reziliența și va îmbunătăți capacitatea de a răspunde la riscuri și vulnerabilități prin acțiuni de prevenire, identificare și contracarare a acțiunilor de manipulare și dezinformare.

În cadrul vizitei de studiu, au fost abordate subiecte precum asigurarea transparenței activității instituției parlamentare, comunicarea eficientă cu jurnaliștii, precum și programul de activități pentru oamenii care vor să viziteze Parlamentul. De asemenea, s-a discutat despre activitatea comisiilor parlamentare în procesul de combatere și prevenire a dezinformării în spațiul public.

Delegația Secretariatului Parlamentului Republicii Moldova a avut întrevederi cu eurodeputatul Dragoș Tudorache, coordonator al activităților Parlamentului European de susținere a democrației parlamentare în Republica Moldova, cu funcționari ai Parlamentului European și ai Comisiei Europene.

Vizita de studiu a făcut parte din programul „Suport în combaterea dezinformării”. Programul a fost organizat în cadrul Memorandumului de înțelegere între Parlamentul European și Parlamentul Republicii Moldova, semnat în noiembrie 2021.

img24000816

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!