ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CNAM a acumulat în ianuarie venituri de 670 milioane de lei

12:37 | 06.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 6 feb. /MOLDPRES/. Compania Naţională de Asigurări în Medicină /CNAM/ a acumulat, în prima lună a anului 2024, în fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală venituri de aproape 670 milioane de lei, în creștere cu 9% faţă de perioada similară a anului 2023, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNAM, cea mai mare parte a veniturilor provine din primele de asigurare medicală în cotă procentuală din salariu. Acestea au atins cifra de 600,5 milioane de lei, cu aproape 67 milioane mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Primele de asigurare medicală obligatorie în sumă fixă au fost de circa 55 milioane de lei, în descreștere cu 7,2 milioane comparativ cu prima lună a anului trecut.

Alte venituri încasate în fondurile AOAM, inclusiv primele de asigurare achitate de rezidenţii parcurilor pentru tehnologia informaţiei, au constituit peste 14,5 milioane de lei, cu circa 4,5 milioane mai puțin faţă de suma înregistrată în perioada similară a anului trecut.

Totodată, în prima lună a anului curent, din fondurile AOAM au fost efectuate cheltuieli în valoare totală de peste un miliard 33 de milioane de lei.

img24000826

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!