ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Percheziții în nordul țării: cinci polițiști au fost reținuți pentru corupere pasivă

12:31 | 06.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 6 feb. /MOLDPRES/. Cinci polițiști ai Direcției de Patrulare Nord au fost reținuți astăzi în urma unor percheziții desfășurate de ofițerii anticorupție, sub conducerea procurorilor de la Procuratura municipiului Bălți. Oamenii legii sunt bănuiți de pretinderea și primirea mijloacelor financiare de la șoferi pentru a nu documenta încălcările comise în traficul rutier, informează MOLDPRES.

Potrivit Centrului Național Anticorupție (CNA), ofițerii Serviciului patrulare Râșcani, Dondușeni și Drochia ar fi pretins și primit bani de la un conducător auto pentru a nu-l trage la răspundere pe o cauză contravențională.

„În urma măsurilor speciale de investigații au mai fost pornite 17 cauze penale în baza bănuielii că ar fi fost săvârşite infracţiunile prevăzute de art. 324 Cod penal – „corupere pasivă”. Astfel, a fost documentată perioada lunii decembrie 2023 – până în prezent, în care angajații Direcției de Patrulare Nord ar fi pretins și primit mijloace bănești sau bunuri ce nu li se cuvin în sume ce variau între 200 de lei și 1 000 de euro de la persoanele care încălcau regulamentul circulației rutiere”, a precizat CNA.

Pe acest caz au fost desfășurate astăzi 17 percheziții în automobilele de serviciu și cele personale ale polițiștilor, precum și la domiciliile bănuiților. În urma descinderilor au fost reținuți cei cinci polițiști. 

Cercetările pe acest caz sunt în desfășurare. Anterior, alți șase polițiști din nordul țării au fost reținuți de CNA pentru pretindere și primire de bani de la șoferi. În prezent, aceștia sunt plasați în arest preventiv.

img24000828

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!