ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

USMF„Nicolae Testemițanu” se menține în top 10% în Global Aggregate Ranking

11:09 | 09.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 9 feb. /MOLDPRES/. Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova se menține în top 10% în Global Aggregate Ranking, pentru al treilea an consecutiv, regăsindu-se printre cele mai bune 2500 de universități din lume, comunică MOLDPRES.

Potrivit serviciului de presă al USMF „Nicolae Testemițanu”, clasamentul a fost publicat recent pe: https://best-edu.ru/ratings/global/globalnyj-agregirovannyj-rejting 

Ediția Global Aggregate Ranking 2024 este un instrument independent de evaluare a învățământului superior în baza datelor din anul 2023 și include 13 clasamente instituționale globale și baza de date europeană a programelor acreditate. 

USMF „Nicolae Testemițanu” se regăsește în două clasamente, ocupând la nivel mondial poziția 901 în The Three University Missions (MosIUR) și locul 2456 în SCImago Institutions Rankings (SCIMAGO), și este înregistrată în baza de date europeană a programelor acreditate DEQAR. Ea este acreditată instituțional conform standardelor Federației Mondiale pentru Educație Medicală, inclusiv cele trei programe de studii integrate (Medicină, Stomatologie și Farmacie).

Rectorul USMF „Nicolae Testemițanu”, Emil Ceban a menționat că prezența Universității în acest clasament reprezintă o apreciere a activității și a performanțelor înregistrate de comunitatea universitară.

USMF „Nicolae Testemițanu” a fost prima universitate din Republica Moldova care a fost inclusă, în 2022, în Global Aggregate Ranking. Clasamentul evaluează 3627 de universități din 132 de țări în conformitate cu metodologia MetALig. 

img24000914

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!