ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FOTO IGP a primit o donație de 18 autovehicule și camere de corp din partea PNUD Moldova și Guvernului Japoniei

15:21 | 09.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 9 feb. /MOLDPRES/. Inspectoratul General al Poliției (IGP) a primit astăzi o donație de 18 autovehicule și 125 de camere de corp din partea PNUD Moldova și Guvernului Japoniei, informează MOLDPRES.

În cadrul evenimentului de transmitere a bunurilor, ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, a specificat că donația are o importanță majoră în atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă a MAI. „Mulțumim partenerilor de dezvoltare pentru faptul că contribuie la sporirea rezilienței Republicii Moldova în beneficiul cetățenilor”, a spus oficialul.

La rândul său, șeful IGP Viorel Cernăuțeanu a menționat că donația urmează a fi transmisă în subdiviziunile din țară. „Obiectivul de bază al poliției este asigurarea securității publice. Mulțumim mult pentru suportul acordat și pentru aceste parteneriate în beneficiul cetățenilor”, a afirmat Viorel Cernăuțeanu.

Prezent la eveniment, ambasadorul Japoniei la Chișinău, Yamada Yoichiro, a subliniat că donația va contribui la siguranța și eficiența muncii polițiștilor. Totodată, oficialul a reconfirmat sprijinul pentru țara noastră. „Japonia va continua să fie alături de R. Moldova și Ucraina în eforturile lor de a depăși provocările forțelor externe și obținerea unui viitor mai bun prin aderarea la UE”, a remarcat ambasadorul.

De asemenea, Daniela Gasparikova, reprezentantă rezidentă PNUD în Republica Moldova a precizat că „autovehiculele și echipamentele donate reprezintă un pas important în modernizarea și sporirea capacităților poliției pentru siguranța cetățenilor”.

Donația are o valoare de 1 milion de dolari SUA.

img24000926

img24000926

img24000926

img24000926

img24000926

img24000926

img24000926

img24000926

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!