ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANRE: Cotațiile bursiere la carburanți sunt tot mai mari

11:23 | 12.02.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 12 feb. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) constată o creștere tot mai accentuată a cotațiilor Platts la produsele petroliere, transmite MOLDPRES.

Potrivit ANRE, în ultimele patru zile, cotațiile Platts au crescut cu 3,5% la benzină și cu 5,4% la motorină. Astfel, cotațiile la benzină au ajuns la 844 dolari per tonă, iar cele ale motorinei - la 900 dolari/tona, înregistrând cel mai înalt nivel de la începutul anului curent.

Experții internaționali explică evoluțiile respective prin reacția piețelor globale la lipsa unor perspective imediate de încetare a focului în conflictul dintre Israel și Hamas, precum și atacurile trupelor militare americane de săptămâna trecută asupra unor grupuri militarizate iraniene din Orientul Mijlociu.

În aceste condiții, pentru ziua de mâine, ANRE a anunțat un preț maxim pentru benzina COR 95 de 24 de lei și 45 de bani per litru, în creștere cu șapte bani. Totodată, motorina va fi comercializată cu cel mult 22 de lei și 63 de bani per litru, prețul fiind mai mare cu 15 bani.

 

img24000954

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!