ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

IGSU atenționează cetățenii despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație

15:35 | 12.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 12 feb. /MOLDPRES/. Inspectoratul General pentru Situații de Urgenţă /IGSU/ atenționează cetățenii să evite utilizarea focului deschis la nimicirea vegetației, stufărișului și resturilor menajere, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în condiții de vânt și umiditate redusă, focarele de ardere se răspândesc cu repeziciune pe arii extinse, fiind un pericol pentru sectorul forestier, terenurile agricole, precum și pentru sectorul locativ. Mai mult, înregistrarea temperaturilor ridicate, care nu sunt caracteristice sezonului rece a anului, pot favoriza izbucnirea incendiilor de proporții în urma igienizării și aprinderii vegetației uscate.

Totodată, maturii sunt rugați să supravegheze copiii și să nu le permită jocul cu focul și alte surse de aprindere. Pentru prevenirea incendiilor cu caracter natural, specialiștii IGSU îndeamnă cetățenii să fie mai responsabili, evitând aprinderea suprafețelor de teren, pentru ca focul să nu nimicească flora și fauna țării.

Conform datelor statistice ale IGSU, pe parcursul anului 2023 au fost înregistrate 4780 de intervenții ale pompierilor la lichidarea focarelor de vegetație uscată, în urma cărora au fost compromise peste 11600 ha de teren.

img24000973

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!