ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Până în vară, 13 localități din raioanele Nisporeni și Ungheni vor putea fi conectate la sursă de apă potabilă

10:29 | 13.02.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 13 feb. /MOLDPRES/. Până în vara acestui an urmează să fie finalizate lucrările de construcție a magistralei ce va permite conectarea la sursă de apă potabilă pentru 13 localități din raioanele Nisporeni și Ungheni, transmite MOLDPRES.

În prezent, muncitorii lucrează la construcția fundamentului pentru cele două turnuri de apă, care vor aproviziona localitatea Isăicani. Totodată, se execută lucrări de montare a pilonilor de electricitate pentru două stații de pompare. „Lucrările de construcție în cadrul proiectului regional au fost executate în proporție de 50 la sută, iar finalizarea acestora este preconizată către vara anului curent”, indică Agenția de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru).

Proiectul cuprinde construcția unui apeduct magistral pe o lungime totală de circa 30 km, conectând râul Prut la localitățile din raioanele Nisporeni și Ungheni. De asemenea, este prevăzută construcția rețelelor interioare în localitățile Boldurești și Chilișoaia, pe o lungime totală de 24,3 km, precum și patru stații de pompare, zece castele și şase rezervoare de apă.

Lucrările de construcție a magistralei de apă sunt finanțate din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală și au o valoare estimată la circa 64 milioane de lei (3,2 mln de euro).

Realizarea proiectelor de reabilitare a sistemelor de apă și canalizare a fost declarată prioritate absolută a Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale pentru anul 2024. 

img24000993

img24000993

img24000993

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!