ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Finanțelor

14:38 | 13.02.2024 Categorie: Comunicate

Implementarea proiectului de modernizare a administrării fiscale, discutată la Ministerul Finanțelor

Chişinău, 13 feb. /MOLDPRES/. Conducerea Ministerului Finanțelor și reprezentanții Băncii Mondiale au avut ieri, 12 februarie 2024, o întrevedere pe marginea proiectului de modernizare a administrării fiscale (TAMP) și eventuala extindere a acestuia. Oficialii au discutat despre îmbunătățirea sistemelor informaționale ale Serviciului Fiscal de Stat (SFS) pentru a putea fi mai eficiente, transparente și corecte.

În debutul ședinței, ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, a subliniat importanța proiectului prin prisma îmbunătățirii și automatizării proceselor de conlucrare și de deservire a contribuabililor, precum și a optimizării proceselor interne ale SFS. Acesta presupune evaluarea sistemului actual, dezvoltarea unui plan detaliat, implementarea tehnologiei moderne, simplificarea, dar și monitorizarea continuă a progresului.

De asemenea, reprezentanții Băncii Mondiale au remarcat succesul proiectului, evidențiind rolul important al acestuia în modernizarea sistemului de administrare fiscală.

Proiectul de modernizare a administrării fiscale a fost lansat în anul 2017 și are ca obiectiv de bază îmbunătățirea serviciilor prestate contribuabililor. Ca urmare a implementării acestui proiect, SFS va dispune de procese operaționale optimizate și de un sistem solid de comunicare electronică cu cetățenii. Toate acestea vor contribui la conlucrarea eficientă dintre contribuabili, comunitatea de afaceri și instituțiile statului.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!