ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

EcoContact a anunţat concurs de granturi pentru un mediu sănătos şi justiție verde

14:50 | 13.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 13 feb. /MOLDPRES/. Asociaţia obştească EcoContact a anunţat astăzi despre lansarea apelului de concurs, ediția a treia, în cadrul programului de granturi mici (PGM) pentru ONG-uri: ”Cetățeni activi pentru un mediu sănătos și justiție verde”, în cadrul proiectului „O justiție verde pentru un mediu protejat și comunități durabile în Republica Moldova”, cu susținerea financiară a Suediei. Termenul-limită de depunere a dosarului cu propunerea de proiect este 31 martie 2024, transmite MOLDPRES.

Scopul programului constă în susținerea inițiativelor privind soluționarea problemelor de mediu locale, promovarea, sprijinul și facilitarea participării publicului la luarea deciziilor și elaborarea regulamentelor locale cu aspecte de mediu.

„PGM va susține proiectele care vizează următoarele exemple de probleme și activități: poluarea aerului, apei și solului la nivel local; generarea excesivă a emisiilor de gaze cu efect de seră în urma activităților economice neautorizate; activități silvo-tehnice ilegale (tăieri ilicite); susținerea conservării, reabilitarea biodiversității și ariilor naturale protejate; activități educaționale în domeniul protecției mediului și accesul la justiție pe probleme de mediu; creșterea potențialului de adaptare la schimbările climatice al comunităților locale; gestionarea deșeurilor etc.”, explică EcoContact.

În funcție de experiența ONG-lor în implementarea proiectelor, aplicantul va respecta următoarele limite de buget: nivelul începător – până la 100 000 lei (5 mii de euro) (buget total), organizație înregistrată în ultimii 3 ani care a implementat, cel puțin, un proiect; nivelul avansat – până la 400 000 lei (buget total), organizații cu experiență, cel puțin trei proiecte implementate în ultimii 5 ani, conform sursei citate.

Aplicanții trebuie să fie organizații neguvernamentale (ONG, AO) din domeniul protecției mediului și dezvoltării durabile înregistrate în Republica Moldova, conform legislației în vigoare, cu un sistem contabil bine organizat și funcțional, care activează în raioanele:  Hâncești, Fălești, Căușeni şi Ialoveni; regiunea din stânga Nistrului (ONG-urile înregistrate în stânga Nistrului pot participa la PGM doar în parteneriat cu aplicantul - ONG înregistrat în Republica Moldova).

img24001012

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!