ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu a discutat cu mai mulți jurnaliști despre referendumul privind integrarea europeană a Republicii Moldova

18:31 | 13.02.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 feb. /MOLDPRES/. Președintele Maia Sandu a discutat astăzi despre referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană cu un grup de jurnaliști din presa națională și regională, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Președinției, șefa statului a subliniat că presa are un rol important pentru desfășurarea proceselor democratice din țară, inclusiv a plebiscitelor, și a răspuns la întrebările jurnaliștilor despre referendum. Maia Sandu s-a referit inclusiv la riscurile din spațiul informațional, printre care fenomenele dezinformării, propagandei și manipulării cetățenilor. O bună colaborare a instituțiilor statului și a societății civile cu presa profesionistă va ajuta la diminuarea acestor riscuri.  

Aceasta este a treia întâlnire cu jurnaliștii, la care s-a discutat despre referendumul din acest an, și face parte dintr-o serie de consultări cu reprezentanții diferitor comunități și grupuri din societate.

img24001020

img24001020

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!