ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Bulgarii celebrează sărbătoarea viticultorilor la Varna

19:35 | 13.02.2024 Categorie: Externe

Sofia, 13 feb. /MOLDPRES/. Bulgarii de pe ambele maluri ale Dunării au celebrat Sărbătoarea viticultorilor în orașul Varna, de la Marea Neagră, a informat marți Asociația bulgarilor din Ucraina pe pagina sa de Facebook. Centrul regional pentru cultura bulgară din Bolgrad a organizat acest eveniment pentru prima data în Bulgaria, transmite BTA.

Șefa Centrului regional pentru cultura bulgară, Galina Ivanova, a declarat pentru BTA că evenimentul s-a transformat într-un simbol al unității dintre bulgarii din Ucraina și Bulgaria, un simbol al muncii grele, al iubirii și al dorinței de a păstra folclorul bulgar.

Evenimentul a fost posibil datorită președintelui Asociației bulgarilor din Ucraina, Anton Kisse, și cu cooperarea antreprenorilor din Bolgrad.

"Împreună cu personalul Centrului bulgar din Bolgrad, la eveniment au luat parte și compatrioții nostri care locuiesc acum în Varna. Aceștia sunt studenți la universitățile din Varna, precum și alți bulgari din sudul Ucrainei", a spus Ivanova.

Această știre este selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către MOLDPRES, conform acordului de colaborare dintre agenţii

img24001021

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!