ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

EcoContact oferă consultații de mediu gratuite

12:35 | 14.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 14 feb. /MOLDPRES/. Asociația EcoContact anunţă despre posibilitatea solicitării consultațiilor sau informațiilor de mediu de la Centrul de Consultanță și Informații de Mediu Aarhus, găzduit de către EcoContact, transmite MOLDPRES.

„Acum este și mai simplu să soliciți o consultație sau informație de mediu. Pentru asta  accesează pe pagina web www.ecocontact.md butonul verde din colțul drept de sus al ecranului ”Solicitați aici o consultație de mediu” și completează câmpurile cu informația solicitată. Astfel, după procesarea informației, veți fi contactat de către un consultant EcoContact pentru detalii”, explică sursa citată.

Centrul Aarhus contribuie la implementarea Convenției privind accesul la informație, participarea publicului la luarea deciziei și accesul la justiție în probleme de mediu (Convenției de la Aarhus) și ajută cetățenii să înțeleagă și să-și exercite drepturile pe care Convenția le oferă.

Pentru a obține rezultate durabile în domeniul protecției mediului, Centrul Aarhus pe lângă EcoContact tinde să atingă mai multe obiective strategice. Este vorba de promovarea punerii în aplicare a Convenției de la Aarhus printr-un dialog activ între Guvern, ONG-uri și publicul larg; promovarea accesului la informații privind mediul și creșterea participării publicului la procesul de luare a deciziilor; promovarea implementării la nivel național a Protocolului privind evaluarea strategică de mediu(SEA) al Convenției privind evaluarea impactului de mediu în context transfrontalier.  

Mecanismul online de solicitare a consultațiilor de mediu a fost îmbunătățit cu suportul proiectului „O Justiție Verde pentru un mediu protejat și comunități durabile în Republica Moldova”, finanțat de Suedia.

img24001040

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!