ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O tonă de vin gratuit pentru Sfântul Trifon din stațiunea bulgară Sveti Vlas

18:12 | 14.02.2024 Categorie: Externe

Sofia, 14 feb. /MOLDPRES/. O tonă de vin roșu gratuit a fost disponibilă pentru oamenii din centrul stațiunii Sveti Vlas, de la Marea Neagră, pentru a marca sărbătoarea Sfântului Trifon, sfântul patron al vinificatorilor, pe care Bulgaria o marchează în fiecare an pe 14 februarie, transmite BTA.

Conform obiceiului, cu cât se toarnă mai mult vin roșu, cu atât anul va fi mai fertil și mai reușit.

"În trecut, Sveti Vlas era o zonă viticolă bogată și, deși astăzi nu fiecare gospodărie are o vie, continuăm să respectăm tradițiile și să le transmitem generației următoare", a spus primarul Ivan Nikolov în timpul unui ritual tradițional de tăiere a viței de vie într-o podgorie de pe malul mării.

Ritualul tăierii se desfășoară pentru a avea un an fructuos, o recoltă bună și butoaie pline. Ramurile tăiate sunt folosite pentru a decora butoaiele și umerii bărbaților.

După tăierea viței de vie, manifestările au continuat în centrul orașului.

Această știre este selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către MOLDPRES, conform acordului de colaborare dintre agenţii

img24001057

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!