ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Speakerul Igor Grosu a avut o întrevedere cu senatori din România

18:16 | 14.02.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 feb. /MOLDPRES/. Agenda noastră de securitate este una dintre prioritățile legislativului, în mod special, în contextul actual din regiune. Declarația a fost făcută astăzi de președintele Parlamentului, Igor Grosu, la întrevederea cu președinta Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Senatul României, Nicoleta Pauliuc, informează MOLDPRES.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului, în discuția cu parlamentarii români, șeful legislativului a menționat că expertiza și ajutorul partenerilor de dezvoltare este importantă, România fiind un aliat puternic al Republicii Moldova.

„Împreună cu președinta Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Senatul României, Nicoleta Pauliuc, dar și membrii din ambele comisii, vom găsi cele mai bune practici prin care vom reuși să ne protejăm cetățenii, țara și să gestionăm în comun consecințele agresiunii ruse împotriva Ucrainei. Chiar zilele trecute, în sudul Moldovei au fost descoperite resturi de drone Shahed, de aceea este extrem de important să sporim capacitățile noastre de apărare”, a spus Igor Grosu.

Parlamentarii au făcut un schimb de opinii privind combaterea propagandei și a știrilor false care au drept scop destabilizarea situației din regiune, convenind să lucreze în continuare activ la nivel de comisii parlamentare de securitate.

img24001059

img24001059

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!