ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comisarul European pentru Afaceri Interne: „Rolul UE este să sprijine R. Moldova în fața amenințărilor cu care se confruntă”

14:45 | 15.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 15 feb. /MOLDPRES/. Rolul Uniunii Europene este să sprijine Republica Moldova în fața amenințărilor cu care se confruntă și să contribuie la prevenirea acestora. Declarația a fost făcută astăzi de Comisarul European pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Chișinău în comun cu ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros. Conferința s-a desfășurat după cea de-a noua ședință operațională a HUB-ului de Securitate al UE, la care s-a discutat despre „Managementul frontierei”, informează MOLDPRES.

Oficialul european a vorbit despre buna cooperare cu țara noastră, securitatea comună și consolidarea frontierelor. „Strategia de securitate a Republicii Moldova menționează două amenințări principale: Rusia și corupția. Vă asigur că țara nu este singură, UE va fi mereu alături pentru a apăra democrația și libertatea. Astăzi am discutat despre cooperarea în domeniul securității, gestionarea integrată a frontierelor, aplicarea legii, reforme, sistemul judecătoresc și parcursul țării spre integrarea europeană”, a spus Ylva Johansson.

La rândul său, ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, a remarcat că la evenimentul de astăzi UE a confirmat suportul necondiționat oferit țării noastre. „Nu suntem singuri în fața acestui război hibrid. Avem parteneri de încredere, care ne oferă suport prin intermediul diferitor programe, astfel încât R. Moldova să-și dezvolte reziliența în domeniul securității și managementul frontierelor de stat. Ne dorim să avem acea centură de securitate care va oferi o garanție atât cetățenilor țării noastre, cât și întregii Europe. Totodată, ne dorim să avem capacitatea de a riposta pericolelor. La evenimentul de astăzi am realizat analiza celor mai bune strategii aprobate în alte țări. Ne propunem ca Republica Moldova să devină un partener de încredere, astfel încât UE să poată conta pe noi”, a afirmat Adrian Efros.

Comisarul European pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, se află astăzi într-o vizită de lucru la Chișinău. Agenda vizitei prevede întrevederi cu șefa statului, Maia Sandu și cu prim-ministrul Dorin Recean.

img24001092

img24001092

img24001092

img24001092

img24001092

img24001092

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!