ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a venit cu un mesaj după moartea opozantului rus Alexei Navalnîi

18:28 | 16.02.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 feb. /MOLDPRES/. Președintele Maia Sandu a venit astăzi cu un mesaj în urma anunțului privind moartea opozantului rus Aleksei Navalnîi, transmite MOLDPRES citând Serviciul de presă al Președinției.

Șefa statului a subliniat că moartea lui Alexei Navalnîi într-o închisoare din zona Cercului Polar este o nouă tragedie care confirmă a câta oară că regimul de la Kremlin se teme de poporul său, se teme de democrație. „În prezent, Rusia este o țară în care luptătorii pentru libertate nu mai ajung să trăiască în ea”, a remarcat Maia Sandu. 

Președintele a afirmat că un regim care își omoară oamenii ce au altă opinie, este opusul a ceea ce vor autoritățile de la Chișinău. „Noi vrem ca Moldova să fie o țară în care oamenii au dreptul să gândească, să vorbească și să trăiască fără frică în pace și democrație. Alegerea noastră este să construim un astfel de stat și să devenim parte a Uniunii Europene, unde drepturile omului sunt respectate și fiecare viață contează”, a menționat șefa statului.

Președintele Maia Sandu a declarat că este alături de familia lui Alexei Navalnîi. „Gândurile noastre se îndreaptă către familia lui Alexei Navalnîi, către toți rușii cu gândire liberă, care știu valoarea democrației și către cei care luptă curajos pentru libertate și drepturile omului în Rusia sau în orice colț al lumii, nevoiți să plece din cauza regimului de la Kremlin. Să nu renunțăm niciodată să luptăm pentru libertate, pentru viață și pentru valorile în care credem”, a mai subliniat șefa statului. 

img24001153

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!